Domeinen

Bij ons kan u ook terecht voor de registratie van verschillende top level domeinnamen. Alle prijzen in onderstaande tabel zijn in euro per jaar per domein. Wanneer een domein wordt getransfereerd is één jaar registratie inbegrepen.

Indien u een domeinnaam registreerd zonder een hostingpakket kan u via het controle paneel de URL en mail forwarding beheren. Kostprijs is 8 euro per jaar per domein.

button

Domeinen FAQ

Wat is een domein?

Een domeinnaam is, eenvoudig gezegd, een adres op het internet. Met dit adres kunt u met uw bedrijfsnaam, merknaam, persoonlijke naam of zomaar een naam, bereikbaar zijn op het internet.

 Een domeinnaam bestaat uit een naam en een extensie (TLD). De extensie is meestal een landcode, of een algemene term. Zo is er bijvoorbeeld een .nl extensie voor Nederlandse domeinnamen en een .com extensie voor commerciele domeinnamen. Tegenwoordig worden de extensies echter ook door elkaar gebruikt, en hoeft een .com domein niet perse commercieel gebruikt te worden.

 Een domeinnaam is wereldwijd uniek, en kan maar 1 keer geregistreerd worden. Het is dus van belang dat u de door u gewenste domeinnaam tijdig registreert, om te voorkomen dat iemand anders dit doet.

 

Hoe registreer ik een domein?

Het registreren van een domeinnaam is eenvoudig. U kunt via onze website controleren of een domeinnaam nog beschikbaar is. Als dit het geval is, dan kunt u in de regel binnen 1 werkdag beschikken over uw domeinnaam.

 

Ik wil nog geen gebruik maken van de domeinnaam, moet ik er dan toch een registreren?

Domeinnamen zijn uniek. Als u van plan bent om in de toekomst gebruik te gaan maken van een domeinnaam, dan is het verstandig deze alvast te registreren, om te voorkomen dat iemand anders dit doet.

 Hoewel er aan het registreren van een domeinnaam regels zijn verbonden, is het heel goed mogelijk dat een bedrijfsnaam, of merknaam door iemand anders wordt geregistreerd. Het opeisen van zo'n "gekaapte" domeinnaam is vaak een kostbare zaak, en levert niet altijd het gewenste effect op.

 U kunt bij ons alvast uw domeinnaam registreren en later, zonder extra kosten, overstappen naar een hosting- of forwarding- pakket. Zo bent u verzekerd van de door u gewenste domeinnaam, nu en in de toekomst. Overigens zijn de kosten voor het registreren van een domeinnaam een fractie van het bedrag dat u kwijt zult zijn als u een "gekaapte" domeinnaam wilt opeisen.

Ik heb al een domeinnaam bij provider X, kan ik deze naar DVK Hosting verhuizen?

U kunt de door u reeds geregistreerde domeinnamen altijd naar ons verhuizen. Voor het verhuizen van een domeinnaam berekenen wij 20 €.

U kunt via onze website een controle uitvoeren op uw domeinnaam, en kiezen voor de optie 'verhuizen'. Na ontvangst van uw opdracht zullen wij de domeinnaam naar ons verhuizen, en u hierover schriftelijk berichten. Vergeet niet om ook uw oude provider (schriftelijk) op de hoogte te brengen van uw verhuisplannen.

Kan ik meer dan 1 domeinnaam registreren?

Aan het registreren van domeinnamen is geen limiet verbonden. Wij raden u zelfs aan om uw merk-, bedrijfs- en handelsnamen altijd te registreren. U voorkomt hiermee dat anderen (uw concurrenten?) de domeinnaam registreren en gebruik maken van uw (naams)bekendheid.

Niet alleen het registreren van bedrijfsnamen is mogelijk, ook het registreren van groepsnamen, soortnamen en dergelijke zijn aan te raden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vlees.be of varkenspoot.be als u bijvoorbeeld een slagerij bezit. Op deze manier bent u veel beter vindbaar op het internet. Bijkomend voordeel is dat u meteen veel hoger scoort in de zoekmachines.

Wat is het verschil tussen alle extensies?

Voor de werking van de domeinnaam is er geen verschil. Of u nu gebruik maakt van slagers.be, of slagers.com, in beide gevallen bent u aanwezig op het internet.

Veelal gebruiken uw bezoekers echter een specifieke extensie als ze op zoek zijn naar iets. Iemand die bijvoorbeeld een slager in België wil vinden zal eerder www.slagers.be intikken dan www.slagers.com. Als men echter opzoek is naar bijvoorbeeld de website van Shell, dan zal men eerder www.shell.com intikken.

In principe raden wij u aan om alle relevante extensies te registreren. Op die manier voorkomt u in ieder geval dat u bezoekers misloopt die eventueel naar de website van uw concurrent gaan, omdat deze de naam wel heeft geregistreerd.

Als u meerdere domeinnamen heeft geregistreerd, dan kunt u deze allen laten doorverwijzen naar 1 website. Meer informatie over dit doorverwijzen, en de (eventueel) hieraan verbonden kosten kunt u verkrijgen via mail.

end faq